Svarta sesamfrön - HoReCa
Sesam, även känt som sesamfrö, kom till Europa från Afrika. Svarta frön är mer värdefulla än vita eller bruna frön. De är rika på retinol, vitaminerna B och E, oljesyra och linolsyra. Sesam erkänns som en av de mest effektiva produkterna som kan bromsa åldrandet av celler i människokroppen. Svarta sesamfrön tillsätts i sallader, kryddas med rätter från ruccola, fänkål, fisk. Den behagliga kryddiga smaken av dessa frön gör att de kan användas framgångsrikt i bakning och vid tillverkning av kozinaki. Svart sesam är oumbärlig för att göra sushi.
Användning
Används för beredning av alla typer av bakverk och desserter, frukter, varma drycker och kryddiga rätter från österländsk mat.
Smak
Sträv smak, bitteraktig.
Näringsvärde per 100 g.
Proteiner (g / 100g)… 19,0
Fetter (g / 100g)… 49,0
Kolhydrater (g / 100g)… 12,0
Energivärde (kcal / 100g)… 570